Göz Protezi

Göz Protezi

Bebek ve çocukta göz protezi uygulaması yüz ve göz çukuru (Orbita) gelişmi için çok önemlidir.

    

 


 

     BEBEK VE ÇOCUKTA GÖZ PROTEZİNİ YÖNETMEK
     Bebek ve çocukta göz protezi uygulaması oldukça farklıdır. Hatalar yüzün o tarafının ve göz çukuru orbitanın gelişmemesine ve küçük kalmasına neden olur.
     Önce hastalığın kontrolü: Gözün alınmasına veya göz topunun içinin boşaltılmasına neden olan hastalığın tekrarlamaması için göz doktoru ile bağlantının kesilmemesi gerekir.
     Göz küresi büyüyor: Bebekte göz ön arka çapı 16 mm civarındadır. Giderek büyür ve 23,5-24 mm uzunluğuna ulaşır. O halde göz küresinin bu büyümesine zaman içinde protezi de büyüterek cevap vermelisiniz.
     Orbita çukuru: Bebek ve çocuk yüz gelişimini tamamlarken protezli göz çukuru gelişmekte gecikir ve orbita çukuru ve yüz küçük kalır. Bunu
     Protez var ama çukur küçük kalıyor: Protezin göz boşluğundaki yerleşimi küçük kalmamalıdır. Kalırsa çukur küçülür. Protezle çevre doku arasında boşluk kalmamalıdır.
     Çocuğa hareketli göz protezi: Çocukta yüzün gelişmesinin sağlanması için göz doktoru ile iletişimin koparılmaması gerekmektedir.  Bebeğin veya çocuğun yüzü büyüdükçe hareketli protezde büyütülmeli ve geç de kalınmamalıdır.
     Protezi büyüğüne değiştir: Yaş arttıkça diğer göz küresinin büyüklüğüne göre göz küresinin de büyütülmesi gerekir.  Bunun için sağlam gözün ön arka çapının ve kornea kavsini ölçülmesi yeterlidir.
     Protez hareketli ise: Hareketli protez konan hastalarda bebek yaşı arttıkça protezin de yeni duruma göre büyütülmesi gerekir. Bu yapılmazsa göz çukuru küçük kalır, o taraf yüz gelişmez.
     Göz ortasına yerleştirilen sfer (Top) de önemlidir: Kemik doku görünümde hafif malzemeden yapılan Hidroksi apetit tipi bir top’ da sferin içine doğru damarlaşma olur. Bu sferin değiştirilmesi anında sorun çıkarabilir.
     Yüz gelişmesi: Protezli bebek ve çocukta yüz gelişmesi geriler. Bu nedenle kontrol altında tutulması gerekir.
     Yaş ilerledikçe: Yaş ilerledikçe çocuktaki protezi de göz çukurunun büyümesi ile orantılı olarak değiştirmek gerekir. Bu yapılmazsa göz çukuru küçük kalır, yüz gelişmez. Bu hareketli protez için önemli sorundur. Sağlam gözün ön arka çapı ölçülerek göz küresinin büyüklüğü belirlenir ve gerektiği zaman sfer yeniden değiştirilir. Bu konu ve uygulaması ciddi bir iştir.

     Göz protezi  ile ilgili blgiler için  www.gozprotezlab.com sitesine giriniz. Göz protezi ile ilgili konular ve protez temini  için 0533 3982525 nolu telefona Whats updan mesaj gönderebilirsiniz.

 

Main Midle Holder Not Insert
Bottom Holder Not Insert